+31 (0)654 753 918

Over Aqua sensors

Aqua Sensors is ontstaan uit een idee van pluimveehouder Frank Akkerman. Via Wetsus kwam hij in contact met Mateo Mayer en ze ontwikkelden samen de vuilwatersensor voor pluimvee, die een innovatieprijs won. De samenwerking bleek een gouden greep. Inmiddels is een aantal spin-off produkten gerealiseerd en sinds augustus 2015 is Aqua  Sensors B.V. opgericht om deze te vermarkten.

Frank Akkerman

Frank Akkerman is directeur / partner in Aqua Sensors. Hij is na de Landbouwschool eerst KMBO autotechniek gaan studeren, omdat zijn affiniteit met techniek groot is. Daarna is hij toch de veehouderij in gerold en is inmiddels 25 jaar pluimveehouder. Door de problematiek van vervuild drinkwater in de pluimveehouderij, waar hij steeds tegen aanliep, is hij zich steeds meer gaan richten op de waterkwaliteit en zo is hij in aanraking gekomen met Wetsus en Mateo Mayer.

dr.ir. Mateo Mayer

Mateo Mayer is directeur / partner in Aquacolor Sensors. Binnen Aqua Sensors houdt hij zich bezig met technologie-ontwikkeling, produktontwikkeling en IP management. Hij is scheikundig ingenieur, gepromoveerd polymeertechnoloog, expert op het gebied van electrotechniek en heeft 10 jaar ervaring als procesverbeteraar en innovatiemanager in de chemische procesindustrie. Sinds 2007 is hij zelfstandig ondernemer en eigenaar van EasyMeasure B.V. met bijzondere interesse voor ontwikkeling en commercialisering van duurzame technologie.